Over dit bericht

Blowerdoortest Twente deelt ervaring met Controlemetingen

Blowerdoortest Twente voert Blowerdoortesten uit om de luchtdoorlatendheid van gebouwen nauwkeurig te meten. Zij passen de Blowerdoortesten uit bij nieuwbouw, bestaande bouw, utiliteitsbouw en ziekenhuizen.

De testen worden in de volgende volgorde uitgevoerd:

 • Luchtdichtheidsmetingen verrichten
 • Lekken zoeken
 • Lekken dichten
 • Eventueel opnieuw luchtdichtheidsmetingen verrichten

Professionele rapportages

BlowerdoorTest Twente maakt voor het vervaardigen van haar rapportages gebruik van controlemetingen.nl. Wij waren benieuwd naar de ervaring met ons platform en hebben Blowerdoor Twente een aantal vragen gesteld.

Hoe zijn jullie terecht gekomen bij controlemetingen.nl?

Op aanbeveling van Herman Bos zijn wij bij controlemetingen.nl terecht gekomen.

Wat was de aanleiding om gebruik te maken van controlemetingen.nl?

Na een training van de Blowerdoor beginners set heeft Herman Bos een voorbeeldrapportage opgesteld. Deze zag er prima uit, dus hebben we ons direct aangemeld bij controlemetingen.nl

Wat is jullie ervaring met het platform tot nu toe?

Onze ervaring is dat het heel makkelijk in gebruik is. Een nieuw project is snel aangemaakt. Het uploaden van foto’s gaat snel en eenvoudig. Ook is het heel duidelijk waar welke informatie moet worden ingevuld. Kortom: zeer overzichtelijk, makkelijk in gebruik en een rapportage is snel en eenvoudig gemaakt.

Wat vindt jullie van de output die gegeneerd wordt via het platform, ofwel wat vinden jullie van de rapportages?

De rapportages zien er inhoudelijk en qua vormgeving perfect uit! Mooie voorpagina’s met overzichtsfoto van het gemeten object. De conclusies staan meteen voorin de rapportage. Dit is helder en duidelijk voor de klant, zonder de gehele rapportage te lezen. Inhoudsopgave is duidelijk en verdere output van meetgegevens is duidelijk en uitgebreid verwerkt. Nog een sterk punt zijn de kalibratiecertificaten van de meetapparatuur, welke als bijlagen aan de rapportage zijn toegevoegd.

Delen jullie de conformiteitsverklaring ook met de klant? Zoja, hoe wordt deze ontvangen?

Jazeker delen wij de conformiteitsverklaringen met de klant. Echter hebben we hier nog geen reacties op gehad.

Blowerdoortest Twente voert Blowerdoortesten uit om de luchtdoorlatendheid van gebouwen nauwkeurig te meten. Zij passen de Blowerdoortesten uit bij nieuwbouw, bestaande bouw, utiliteitsbouw en ziekenhuizen.

Verder lezen

Gerelateerde berichten

 • Hieronder leest u de meest gestelde vragen die worden gesteld aan Controlemetingen.nl. Wat is Controlemetingen.nl? Hèt bouw-platform voor rapportages en conformiteitsverklaringen op het gebied

  Lees meer
 • Uit recentelijk onderzoek van Universiteit Maastricht (UM), dat afgelopen december is gepubliceerd, is naar voren gekomen dat een slechte ventilatie effect heeft op leerprestaties.

  Lees meer
 • Onlangs hebben we Rene Haak van Dwindle Energieadvies een aantal vragen gesteld. Zij maken gebruik van het platform Controlemetingen. We hebben Rene gevraagd na

  Lees meer