Onlangs hebben we Rene Haak van Dwindle Energieadvies een aantal vragen gesteld. Zij maken gebruik van het platform Controlemetingen. We hebben Rene gevraagd na zijn ervaring met het platform Controlemetingen en leerden onze klant in dit gesprek beter kennen.

Dwindle

Kunt u wat meer vertellen over uw organisatie?

Dwindle is een jong en ambitieus adviesbureau en verzorgt verschillende werkzaamheden uit op het gebied van energie-advies, energiemanagement en installatieadvies Dit doen zij met een team van vier medewerkers. Dwindle bedient klanten door heel Nederland en richt zich veelal op utiliteit. Hierbij werken zij nauw samen met grotere aannemers. De corebusiness van Dwindle is de uitvoering van energielabels. Sinds enige tijd voert Dwindle ook Blowerdoortesten uit. Rene vertelt dat het een steeds belangrijker onderdeel is binnen de bouw. Indien er sprake is van nieuwbouw dan moet de opdrachtgever ook kunnen aantonen dat de woning luchtdicht is. Om dit aan te kunnen tonen wordt hiervoor Blowerdoortesten uitgevoerd. Momenteel voert Dwindle nog blowerdoormetingen uit voor kleinere utiliteit gebouwen.

Hoe bent u in contact gekomen met Controlemetingen?

Bij de aanschaf van een blowerdoor, werd ons Controlemetingen aanbevolen. De meetfiles moeten immers verwerkt worden en dit kan heel goed met dit platform, aldus Rene.

Hoe vaak per maand voert u gemiddeld een Blowerdoormeting?

We voeren momenteel nog niet zoveel Blowerdoortesten uit. Ongeveer 3 metingen per maand. Doordat we in november 2022 een grote aanvraag ontvingen om 168 appartementen op te nemen, welke gefaseerd uitgevoerd moet worden, was dit voor ons aanleiding om ook Blowerdoortesten uit te gaan voeren. Hier hebben we vervolgens onze organisatie op ingericht.

Voor welke klanten werkt u met name?

We werken met name voor grote aannemers. Zij schakelen ons in voor een energielabel, maar we willen graag een totaalpakket leveren, daarom voeren we blowerdoortesten uit, maar ook thermografie metingen.

Hoe lang maakt uw organisatie al gebruik van Controlemetingen.nl?

We maken sinds oktober 2022 gebruik van het platform Controlemetingen.

Welke voordelen ervaart u met Controlemetingen.nl?

Het is eenvoudig om de meetfiles in te lezen en er komt een keurig rapport uit. Hierbij geeft Rene aan dat het ook prettig is dat je na de metingen nog kleine aanpassingen kunt doorvoeren.

Zijn er onderdelen welke verbeterd moet worden in Controlemetingen.nl?

Het enige waar we wel eens tegen aanlopen is dat de foto’s die we nemen tijdens de meting landscape (liggend) moeten worden gemaakt. Wanneer we de foto portrait maken (staand) dan wordt de foto omgedraaid in het platform.

Maken jullie ook gebruik van de conformiteitsverklaring?

Nee, momenteel overhandigen we alleen de rapportage aan de opdrachtgever.
Wanneer de uitvoering van een Blowerdoortest verplicht wordt dan is een conformiteitsverklaring, volgens Rene, van toegevoegde waarde.

Zou u Controlemetingen.nl aanbevelen aan andere meettechnici?

Rene reageert hier volmondig ‘ja’ op. Het is een prettig platform om mee te werken.

Verder lezen

Gerelateerde berichten

  • Hieronder leest u de meest gestelde vragen die worden gesteld aan Controlemetingen.nl. Wat is Controlemetingen.nl? Hèt bouw-platform voor rapportages en conformiteitsverklaringen op het gebied

    Lees meer
  • Uit recentelijk onderzoek van Universiteit Maastricht (UM), dat afgelopen december is gepubliceerd, is naar voren gekomen dat een slechte ventilatie effect heeft op leerprestaties.

    Lees meer
  • Onlangs hebben we Rene Haak van Dwindle Energieadvies een aantal vragen gesteld. Zij maken gebruik van het platform Controlemetingen. We hebben Rene gevraagd na

    Lees meer