In gesprek met Invent

Controlemetingen hecht veel waarde aan de mening van haar klanten. Daarom vragen wij met enige regelmaat hoe klanten het platform Controlemetingen ervaart. Ditmaal hebben we Erik Giesen, Coördinator Bouwkunde en Bouwfysica van Invent gevraagd om zijn ervaring te delen over Controlemetingen.
Daarnaast hebben wij een aantal vragen gesteld om Invent beter te leren kennen.

1. Kunt u wat meer vertellen over uw organisatie?
Invent is een advies- en inspectiebureau en bestaat al ruim 20 jaar. Invent helpt om de gebouwde omgeving, dus woningen, kantoren, etc. toekomstbestendig te maken qua energie verbruik. Voor de uitvoering van de Blowerdoormetingen maken we gebruik van Controlemetingen.

2. Hoe vaak per maand voert Invent gemiddeld een Blowerdoormeting en een ventilatiedebietmeting uit?
Erik geeft hierbij aan: ‘Ik denk dat we gemiddeld per maand circa 15 metingen uitvoeren’.

Blowerdoor door Invent Blowerdoortest op locatie door Invent

3. Voor welke klanten werkt Invent met name?
‘We voeren de metingen voornamelijk uit voor Woningcorporaties en aannemers. Toch zien we ook stijging bij particulieren’.

4. Hoe lang maakt Invent al gebruik van Controlemetingen.nl?
‘Vanaf het begin mochten wij al testen met de software, dat was in juni 2020. Het echt standaard gebruikmaken van rapportage en certificaatfunctie via controlemetingen.nl doen wij sinds eind 2020’.

5. Welke voordelen ervaart Invent met Controlemetingen.nl?
‘Het grootste voordeel, volgens Erik, is de snelheid waarmee een rapport kan worden gemaakt. Wij waren al handig en snel met rapportages maken via de standaard software, maar dit gaat toch nog weer sneller. Daarnaast is met het oog op de Wet Kwaliteitsborging voor bouwen (Wkb) de conformiteitsverklaring straks een mooie toevoeging’.

6. Zijn er onderdelen welke verbeterd moet worden in Controlemetingen.nl?
‘Met het oog op de Wkb is het ook belangrijk dat de persoon die de meting uitvoert ook aantoonbaar over de juiste kennis en kunde beschikt. Hier zie ik nog een mooie kans voor de toevoeging van aantoonbare vakbekwaamheid van de uitvoerende meettechnicus’.

7. Wat zou Invent helpen om nog efficiënter te kunnen werken in Controlemetingen.nl.
Erik geeft aan op dit moment geen aanvullingen te hebben.

8. Hoe ziet Invent de toekomst van het gebruik van Controlemetignen.nl?
‘Waardevol. Uniformiteit in rapportages is naar klanten heel belangrijk. Ongeacht welk adviesbureau de meting heeft uitgevoerd, het rapport heeft dezelfde opbouw en is daardoor goed leesbaar voor de klanten. Voor de Wkb kan met de rapportage en het conformiteitsverklaring mooi aantoonbaar worden gemaakt dat de infiltratiewaarde van het gebouw voldoet’.

9. Zou Invent Controlemetingen.nl aanbevelen
Zoja, kunt u dit kort toelichten?
‘Ja. Met name het gemak en de snelheid waarmee rapportages kunnen worden gemaakt geeft al een groot voordeel van deze tool’.

Verder lezen

Gerelateerde berichten

  • Onlangs hebben we Rene Haak van Dwindle Energieadvies een aantal vragen gesteld. Zij maken gebruik van het platform Controlemetingen. We hebben Rene gevraagd na

    Lees meer
  • Uit de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) vloeit de verplichting voort dat bouwaanvragen voor nieuwbouw moeten voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale

    Lees meer
  • Lekdetectie Zuid is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages in de breedste zin van het woord. Afhankelijk van de soort lekkage, passen ze

    Lees meer