Hieronder leest u de meest gestelde vragen die worden gesteld aan Controlemetingen.nl.

FAQ

Wat is Controlemetingen.nl?

Hèt bouw-platform voor rapportages en conformiteitsverklaringen op het gebied van bouwfysische metingen, zoals luchtdichtheid en ventilatiedebiet.
Lees meer

Voor wie is Controlemetingen.nl interessant?

Het platform is interessant voor aannemers, woningcorporaties, kwaliteitsborgers en meettechnici.
Lees meer

Waarom gebruik maken van Controlemetingen.nl?

Controlemetingen is onafhankelijk, heeft eenvoudige werkprocessen voor meettechnici en werkt met gestandaardiseerde rapportages & onafhankelijkheidsverklaringen. Dit draagt bij aan transparantie en duidelijkheid ten aanzien van de aan te tonen bouwkwaliteit.
Lees meer

Hoe werkt Controlemetingen.nl?

De eerste stap in het proces is de uitvoering van een meting. Dit kan zijn een Blowerdoortest of een Ventilatiedebietmeting. Deze test wordt uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. De verkregen resultaten kunt u vervolgens uploaden in het platform van controlemetingen.nl. Wanneer de meetgegevens zijn geüpload in het platform dan wordt er een rapportage gegeneerd. De rapportage wordt getoetst op een aantal waarden. Wanneer het aan de juiste waarden voldoet dan kunt u een conformiteitsverklaring genereren via controlemetingen.nl.
Lees meer

Worden de gegevens in de rapportages weergegeven in het Nederlands of Engels?

De gegevens worden weergegeven in het Nederlands. In tegenstelling tot de rapportage die via de software van de fabrikant kan worden genereerd, is onze rapportage geheel toegespitst op de Nederlandse situatie.
Lees meer

Maakt het uit welke type Blowerdoor apparatuur ik toepas?

Het maakt niet uit welk type Blowerdoor apparatuur u gebruikt. Controlemetingen acteert met haar meetapparatuur merk-onafhankelijk. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de meest gangbare merken Blowerdoor apparatuur (Minneapolis en Retrotec) dan wordt de data probleemloos verwerkt. Dit wordt onder andere geborgd door een goede samenwerking met deze fabrikanten.
Lees meer

Wat zijn de kosten om gebruik te maken van Controlemetingen.nl?

Wanneer u geïnteresseerd bent in ons platform dan kunt u gebruik maken van een proefperiode van 1 maand. Daarna brengen wij u maandelijks een vast tarief in rekening, waardoor u gebruik kunt maken van ons platform. Klik hier om de tarieven te raadplegen.

Hoe ziet een conformiteitsverklaring eruit?

Dit is een soort certificaat, waarin de volgende informatie wordt weergegeven:

 • Wie de conformiteit heeft afgegeven
 • Voor welk object de conformiteit van toepassing is
 • Aan welke normen de conformiteit voldoet
 • Wanneer deze is vastgesteld.

Lees meer

Verder lezen

Gerelateerde berichten

 • Hieronder leest u de meest gestelde vragen die worden gesteld aan Controlemetingen.nl. Wat is Controlemetingen.nl? Hèt bouw-platform voor rapportages en conformiteitsverklaringen op het gebied

  Lees meer
 • Uit recentelijk onderzoek van Universiteit Maastricht (UM), dat afgelopen december is gepubliceerd, is naar voren gekomen dat een slechte ventilatie effect heeft op leerprestaties.

  Lees meer
 • Onlangs hebben we Rene Haak van Dwindle Energieadvies een aantal vragen gesteld. Zij maken gebruik van het platform Controlemetingen. We hebben Rene gevraagd na

  Lees meer